Još samo malo i Srbija pretiče SAD i Kinu u IT razvoju

By in Startup scena on January 8, 2018

 

Još malo i stigli smo u budućnost koju kao ozeb’o sunca čekamo dok ispijamo treći kratki espresso u svojim omiljenim lokalima u krugu dvojke. Pošto već ionako drmamo svetski poredak, ne bi bilo  na odmet da pobedimo SAD i Kinu u IT razvoju, to nam je sledeće na agendi.

Pre nekoliko dana, APR je objavio da je sada moguće u potpunosti registrovati firmu online, što je za svaku pohvalu, šalteri polako ali sigurno izumiru.

U saopštenju se navodi da je online putem otvorena prva firma u istoriji sistema za podnošenje elektronskih prijava. Da ne bi negativno uticali na reputaciju firme koje je otvorena, nećemo objaviti o kojoj firmi se radi.  Kako načela istraživočkog novinarstva nalažu, informacije treba proveriti, a ovde je posebno važno proveriti da li je u blizini neki tender za nameštanje. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa našim tajnim insajderom za glavna pitanja, ali Dejan Anđus danas nije bio na Twitter-u, pa nismo mogli da saznamo da li iza ovog stoji neka podla zavera.

Nama je ostalo još da u trci za svetski IT presto odmerimo snage sa Google-om u četvrtfinalu, a taj duel spektakularni duel svetske lige IT ekonomije počinje krajem februara na BK Televiziji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *