U Hrvatskoj veliki skimming napad na bankomate Splitske banke i RBA

By in Data Magic on October 25, 2017

Sigurnosti na Internetu nema, ali treba se štititi više nego što smo se do sada štitili od side i ostalih sifilisa. Od ovih napada zaštite nema, ode cela devizna štednja u tri lepe!

Evo i jednog komentara sa B92:

Na primer, pre nekoliko godina se dogodio sličan slučaj sa bankama u Srbiji: provaljeno je u sistem obrade kartica jedne internacionalne kompanije koja ima svoj centra za obradu kartica U INOSTRANSTVU. U pitanju je lanac maloprodaje goriva, a ne banka.

Kada su naše banke dobile informaciju o ovom gubitku podataka, reagovale su različito: poejdine su blokirale kartice u cilju zaštite svojih korisnika, a pojedine nisu uradile baš ništa.

Sutradan su naše novine bile pune informacije o bankama koje su blokirale kartice, ukazujuću maltene kao da je problem bio kod njih ili da su ga oni izazvali, a one koji nisu uradili ništa u cilju zaštite naravno niko nije pominjao.

Ovo sada vrlo lako može biti isti slučaj: niti znači da su ove dve banke napadnute, niti da su napadnuti njihovi bakomati, već su to banke koje su preduzele neke mere koje su korisnici osetili pa pripisuju problem ovim bankama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *