Pesnik Slobodan Stevanović iz Petrovca na Mlavi recituje svoju poeziju na Youtube-u

Šta god da radite, publiku možete da imate, važno je da snimite video kao što je to uradio pesnik Slobodan Stevanović. Uradite isto šta i on, uspeh je zagarantovan!

Šta kaže publika na Slobodanov uradak:

Postovani Slobodane… drago mi je da sam cuo sve vase pesme objavljene na youtube kanalu i mogu vam reci da ste fantasticni!Na takvom izrazu bi vam prosto mogli pozavideti i veliki svetski pesnici! Zamolio bih vas da jednu pesmu posvetite onaniji(masturbaciji),kao jednom opste prihvacenom drustvenom fenomenu….unapred zahvalan:-)

Svaka cast… Kakva dikcija,izrazajnost… Pesma daje neko drugo vidjenje na svet koji malo nas razume. Pozdrav iz okoline Dupljeva.

Tako je deda, ubijas! Ako si im reko!

Stvarno mi nije jasno ko ovo moze da dislajkuje??? Nikad me poezija nije doticala, ali ovo, ovo je nesto stvarno posebno…!

I Espreso je pisao o Slobodanu:

Iako u našoj zemlji vlada rašireno mišljenje da za knjige i poeziju niko ne mari, pesnik Slobodan Stevanović iz Petrovca na Mlavi se potrudio da to promeni, pa je na društvenoj mreži “Jutjub” postavio klipove na kojima recituje neke od svojih pesama.

“Narkomanka”, “Otac tiranin”, “Greh mladog popa”, samo su neki od naziva pesama ovog pesnika čije su klipove do sada pregledali nekoliko desetina hiljada korisnika ove društvene mreže.

Iako ove pesme imaju dosta negativnih kritika, ima i onih koji su u komentarima poručili da bi ime Jovanovića trebal da se “stavi pored Jovana Dučića u istoriji srpske poezije“.

Neki od stihova glase ovako:

“Toga dana važan praznik je bio
seoski pop probudio se rano
popadija pod njega podvuče se lagano
pop je njen miris i toplotu osetio

Nemoj ženo da praviš probleme
reče joj po tiho na uvo
ti si čoveče sinoć snagu sačuvao
sada nemoj da žuriš, jer imaš vreme

Vernici nisu počeli da dolaze,
crkvenjak još ne bije zvono
tada je pop na posao prionuo
oboje poletoše niz nebeske staze”